Aylık arşivler: Temmuz 2024

LibreOffice 24.8.0 RC2 çıktı

LibreOffice’in Ağustos 2024’ün sonunda yayınlanacağı belirtilen yeni ana sürümü, yeni takvim tabanlı numaralandırma şemasını (YY.M) kullanan LibreOffice 24.8.0’ın RC2 sürümü çıktı. Bu sürümün, sürüm takviminde belirtilen tarihten birkaç gün geç çıktığı söyleniyor. LibreOffice 24.8.0’ın, Ağustos 2024’ün sonunda nihai olarak kullanıma sunulacağı belirtilirken, dahili python sürümünün, artık Windows 7’yi desteklemeyen python 3.9’a yükseltildiği ve sürümün, Linux, macOS ve Windows için indirilebilir ve standart sürümle birlikte kurulabilir olduğu söyleniyor. Bu ön sürümle herhangi bir sorunla karşılaşanların, bunu Bugzilla’ya bildirebilecekleri ifade ediliyor. 

Okumaya devam et

LibreOffice Writer Guide 24.2 ve Calc 24.2’den sonra Impress Guide 24.2 de yayımlandı

En son LibreOffice topluluk sürümünün, LibreOffice 24.2’nin duyurulmasının ardından, LibreOffice dokümantasyon ekibi; LibreOffice Writer Guide 24.2 ve LibreOffice Calc Guide 24.2’yi yayımlamıştı. Hatırlanacağı gibi, LibreOffice Writer Guide 24.2 ve LibreOffice Calc Guide 24.2’nin yayımlandığı Olivier Hallot tarafından duyurulmuş ve LibreOffice dokümantasyon ekibinden Jean H. Weber ve LibreOffice dokümantasyon ekibinin; LibreOffice Writer Guide 24.2 ve LibreOffice Calc Guide 24.2’yi duyurmaktan mutluluk duydukları ifade edilmişti. LibreOffice 24.2’de mevcut olan yeni özelliklerin açıklandığı ifade edilirken, Jean Weber ve Steve Fanning’in, kılavuzların güncellenmesine öncülük ettikleri ve içeriklere değerli girdiler sağladıkları söylenmişti. Hallot; dokümantasyon ekibi sayfasıyla tanışılmasını önermişti.


Okumaya devam et

LibreOffice Başlangıç Kılavuzu (Getting Started Guide) 7.6’dan sonra Calc Guide 7.6, Draw Guide 7.6, Impress Guide 7.6, Writer Guide 7.6 tamamlandı

LibreOffice dokümantasyon topluluğu tarafından harika bir çalışmayla üretilen LibreOffice Başlangıç Kılavuzu (Getting Started Guide) 7.6’nın 25 Ocak 2024’te Olivier Hallot tarafından duyurulduğunu haber vermiştik. Bunun dışında, hatırlarsanız LibreOffice Calc Guide 7.6 ile Writer Guide 7.6‘yı da duyurmuştuk. Bundan başka, LibreOffice dokümantasyon topluluğu, Draw Guide 7.6, Impress Guide 7.6’yı da ürettikleri belgelere eklediler. Böylelikle, LibreOffice Başlangıç Kılavuzu (Getting Started Guide) 7.6’dan sonra Calc Guide 7.6, Draw Guide 7.6, Impress Guide 7.6, Writer Guide 7.6 ile 7.6 belgeleri tamamlanmış oldu. Bu belgeleri aşağıdaki linklerden edinebilirsiniz.


Okumaya devam et

DebConf24 sponsorlarını ağırlıyor

Debian konferansının 25. edisyonu olan DebConf24, Kore Cumhuriyeti, Busan’daki Pukyong Ulusal Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor. Organizatörlerinin sıkı çalışmaları sayesinde katılımcılar için yine ilginç ve verimli bir etkinlik olacağı belirtilen etkinlik, üç platin sponsor ile ortaya konuyor. DebConf24’ün ilk platin sponsoru Proxmox. Proxmox güçlü ve kullanıcı dostu açık kaynak sunucu yazılımı sağlıyor bilindiği gibi. Her boyuttaki ve sektördeki işletmeler, verimli ve basitleştirilmiş BT altyapılarını dağıtmak, toplam sahip olma maliyetini en aza indirmek ve satıcı bağımlılığından kaçınmak için Proxmox çözümlerini kullanıyor. Proxmox ayrıca müşterileri için iş sürekliliğini sağlamak amacıyla ticari destek, eğitim hizmetleri ve kapsamlı bir ortak ekosistemi sunuyor. Proxmox Server Solutions GmbH 2005 yılında kurulmuş olup merkezi Avusturya, Viyana’dadır. Proxmox, ürün tekliflerini Debian işletim sistemi üzerine inşa ediyor. İkinci Platin sponsor ise Infomaniak‘tır. Infomaniak, Avrupa genelinde gizlilik, yerel ekonomi ve çevreye olan bağlılığıyla tanınan bağımsız bir bulut hizmeti sağlayıcısıdır. 2023’te %18 büyüme kaydeden şirket, bir dizi çevrimiçi iş birliği aracı ve bulut barındırma, yayın, pazarlama ve etkinlik çözümleri geliştiriyor. Infomaniak yalnızca yenilenebilir enerji kullanıyor, kendi veri merkezlerini kuruyor ve çözümlerini İsviçre’de geliştiriyor. Şirket, Belçika radyo ve TV servisinin (RTBF) web sitesine güç veriyor ve Avrupa’daki 3.000’den fazla TV ve radyo istasyonuna yayın sağlıyor.

Okumaya devam et