2024 DebianDay Brezilya’da Pouso Alegre’de yapıldı

16 Ağustos 1993 tarihinde, Ian Murdock tarafından resmen oluşturulan Debian Projesi; her yıl bu 16 Ağustos günü, doğum gününü, DebianDay adıyla kutlamaktadır. Özgür yazılım ilkesiyle yola çıkan proje, bugünde değin pek çok ürün verdi. Başat bir proje olan Debian Projesinin geliştirdiği ürünler, pek çok çevre tarafından taban olarak kullanıldı. Başta Ubuntu ve Linux Mint gibi pek çok dağıtım Debian GNU/Linux tabanlıdır. DebianDay, bu yıl da tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu etkinlikleri wiki üzerinden gözden geçirebilirsiniz. 2024 DebianDay Brezilya’da Pouso Alegre’de yapıldı. 2024 Debian Day adresinde gerçekleşti. 14 Ağustos 2024 Çarşamba sabahı, Minas Gerais Güneyi Federal Eğitim, Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Pouso Alegre kampüsünde buluşan ekipler, üç yıllık Bilişim Teknik Kursu (meslek lisesi) için Proje Debian, işletim sistemi ve topluluğunun tanıtım sunumunu yaptı. Etkinlik IFSULDEMINAS öğrencilerine kapalı olduğu için 60 kişiyle görüşülebilindi.


 



17 Ağustos 2024 Cumartesi sabahı, etkinlik Sapucaí Vadisi Üniversitesi‘nde (Univás) Bilgi Sistemleri Dersi’nin kurumsal desteğiyle topluluğa açık olarak düzenlendi. Giovani Ferreira (Debian Geliştiricisi) ile Debian Projesi hakkında; Thiago Pezzo ile Debian pt_BR çeviri ekibi hakkında; Virginia Cardoso ile özgür yazılımları kullanarak günlük deneyimler hakkında; ve Marcos António dos Santos ile Debian ve Docker kullanarak üretime hazır bir geliştirme ortamının nasıl kurulacağı hakkında konuşuldu. Derslerden sonra, katılımcılar konuşurken, sorular sorarken ve deneyimlerini paylaşırken atıştırmalıklar, kahve ve kek servis edildiği söyleniyor. Kutlamalara katılan herkese özel bir teşekkür edildiği belirtiliyor.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.